Kertépítés

KERTÉPÍTÉS

A terv készítéséhez alapvető fontosságú a megrendelő izlésének, kerthasználati igényeinek, a környező tájnak és az épület jellegének megismerése és az ezekhez illeszkedő kertstílus, hangulat megfogalmazása. A tervezés minden esetben testreszabott, egyedi igények kielégítésére szolgál.

Tartalmazza a kert vázát adó, térhatároló növényfalak, fák helyét, a különböző használati funkciójú kerti tereket (pl. szalonnasütő, játszóhely, fürdő-napozó tér, terasz), az épített kerti elemek, tó, patak veteményes stb. elhelyezésének módját, burkolt felületek elrendezését. Ezenkívül a tervezésnél figyelembe vesszük a virágzási idők, színek, illatok, stílusok, hangulatok és a megrendelők “kedvenceinek” tudatos, szakszerű összehangolását.

A tervben fontos a telek adottságainak, valamint a kerttulajdonos kertre fordítandó energiájának figyelembevétele is. A kertépítészeti munkák kivitelezése során széles palettáról választhatjuk ki a megfelelő növényeket, kis mérettál az elénevelt koros növényekig, hazai és import anyagból egyaránt. Továbbá lehetőség van különleges fajtájú és méretű növények telepítésére is. Pázsittelepítést hagyományos fűmagvetéssel és gyepszőnyegterítéssel egyaránt végzünk.